Áfonyalekváros máktorta

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, torta, torta receptek, tortakrém,

Könnyű, mákos piskóta áfonyalekvárral töltve. Ez a torta pillanatok alatt családi kedvenc lesz.

1. lépés
A tortalapokhoz a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a kristálycukorral felverjük. A sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A vajat felolvasztjuk és összekeverjük a tojásos cukros keverékkel, valamint a többi hozzávalóval is. A keveréket alaposan összekeverjük.

2. lépés
A masszát tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 40–50 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 150 fokon 40 percig sütjük.)

3. lépés
A kész tortát kihűlés után három lapra vágjuk. A lapokat áfonyalekvárral töltjük meg, majd a torta oldalát is bekenjük lekvárral, és szeletelt mandulával díszítjük. A torta tetejét porcukorral szórjuk meg.



Tipp

A tortalapot megtölthetjük főzött citromkrémből készült tortakrémmel, és nagyon finom a narancskrémmel töltött máktorta is. A tésztát akár kisebb tepsiben is megsüthetjük, szilvával vagy meggyel megszórva nagyon finom tepsis sütemény lesz belőle. Ha szívesen készítenél ropogtatni való kekszet is mákból, ezt a receptet próbáld ki!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!