
-
Elkészítési idő: 100 perc
-
22 cm-es tortaformához/16 szelet
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Áfonyalekváros máktorta
Hozzávalók
Elkészítés
Könnyű, mákos piskóta áfonyalekvárral töltve. Ez a torta pillanatok alatt családi kedvenc lesz.
1. lépés
A tortalapokhoz a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a kristálycukorral felverjük. A sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A vajat felolvasztjuk és összekeverjük a tojásos cukros keverékkel, valamint a többi hozzávalóval is. A keveréket alaposan összekeverjük.
2. lépés
A masszát tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 40–50 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 150 fokon 40 percig sütjük.)
3. lépés
A kész tortát kihűlés után három lapra vágjuk. A lapokat áfonyalekvárral töltjük meg, majd a torta oldalát is bekenjük lekvárral, és szeletelt mandulával díszítjük. A torta tetejét porcukorral szórjuk meg.
Tipp
A tortalapot megtölthetjük főzött citromkrémből készült tortakrémmel, és nagyon finom a narancskrémmel töltött máktorta is. A tésztát akár kisebb tepsiben is megsüthetjük, szilvával vagy meggyel megszórva nagyon finom tepsis sütemény lesz belőle. Ha szívesen készítenél ropogtatni való kekszet is mákból, ezt a receptet próbáld ki!