
-
Elkészítési idő: 75 perc perc
-
28x35 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Áfonyás-almás morzsapite
Hozzávalók
Elkészítés
A morzsapite tésztáját nem kell nyújtani, a gyümölcsök levét pedig gyönyörűen felszívja.
1. lépés
A kétféle lisztből, a sóból, a porcukorból, a felkockázott vajból, a finomra reszelt citromhéjból és a vaníliából az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével finom morzsát készítünk.
2. lépés
A morzsa felét a sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, majd 15 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
3. lépés
Amíg elősül a pite alja, elkészítjük a tölteléket. Ehhez a megtisztított almákat apró darabokra vágjuk, összeforgatjuk a cukorral, fahéjjal és citromlével, majd a vajon megpároljuk. Amikor már majdnem teljesen elpárolgott a leve (kb.10 perc), levesszük a tűzről, és az elősütött pitetésztára kanalazzuk. A tetejére szórjuk az áfonyát, végül pedig az egészet beborítjuk a maradék morzsával.
4. lépés
Kb. 40 percre visszatesszük sülni a sütőbe.
5. lépés
Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni, porcukorral vékonyan meghintve tálaljuk.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki az epres-kókuszos morzsasütit is!