Áfonyás-almás morzsapite

Hozzávalók

Áfonyás-almás morzsapite

Elkészítés

áfonyás pite recept, áfonyás sütemény recept, almás pite recept, almás sütemény recept, egyszerű gyümölcsös sütemény recept, egyszerű pite recept, egyszerű sütemény, gyümölcsös morzsapite, gyümölcsös pite recept, morzsapite recept, morzsasüti, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka omlós tészta süteményliszt, pite egyszerűen,

A morzsapite tésztáját nem kell nyújtani, a gyümölcsök levét pedig gyönyörűen felszívja.

1. lépés
A kétféle lisztből, a sóból, a porcukorból, a felkockázott vajból, a finomra reszelt citromhéjból és a vaníliából az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével finom morzsát készítünk.

2. lépés
A morzsa felét a sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, majd 15 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

3. lépés
Amíg elősül a pite alja, elkészítjük a tölteléket. Ehhez a megtisztított almákat apró darabokra vágjuk, összeforgatjuk a cukorral, fahéjjal és citromlével, majd a vajon megpároljuk. Amikor már majdnem teljesen elpárolgott a leve (kb.10 perc), levesszük a tűzről, és az elősütött pitetésztára kanalazzuk. A tetejére szórjuk az áfonyát, végül pedig az egészet beborítjuk a maradék morzsával.

4. lépés
Kb. 40 percre visszatesszük sülni a sütőbe.

5. lépés
Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni, porcukorral vékonyan meghintve tálaljuk.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki az epres-kókuszos morzsasütit is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások