Áfonyás álomsüti

Hozzávalók

Áfonyás álomsüti

Elkészítés

áfonya mousse, áfonyakrém, áfonyás kocka, áfonyás sütemény recept, áfonyás süti, áfonyás szelet, citromos piskóta recept, gyümölcs mousse, gyümölcsös sütemény, gyümölcsös sütemény recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, vajas piskóta recept,

Nem csak a színe, az íze is csodás!

1. lépés
A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral és a finomra reszelt citromhéjjal. A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk. Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet. Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.

2. lépés
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez az áfonyát és a cukrot egy kis lábasban összeforraljuk, hagyjuk főni kb. 5 percig. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az áfonyaszószt simára turmuxoljuk, visszatesszük a lángra, és feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat. Ezzel már nem kell tovább főzni, levehetjük a tűzhelyről.

3. lépés
A gyümölcspürét simára keverjük a mascarponéval, majd beleforgatjuk a közepesen kemény habbá vert tejszínt is.

4. lépés
A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd keresztben két részre vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt (így könnyebb lesz kiemelni), kisebb méretű tepsi aljába fektetjük az egyik lapot. Elsimítjuk rajta a krém háromnegyed részét, ezután óvatosan réhelyezzük a másik lapot, és mehet rá a maradék krém is. A süteményt hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni szeletelés előtt. A kockákat díszíthetjük friss áfonyaszemekkel.



Tipp

Ha szereted a nagyon áfonyás süteményeket, próbáld ki a szintén hihetetlen színű áfonyás kockát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!