
-
Elkészítési idő: 80 perc
-
20 x 25 cm-es sütőformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Áfonyás cobbler
Hozzávalók
Elkészítés
Nincs egyszerűbb és gyorsabb gyümölcsös pite, mint a cobbler!
1. lépés:
A tésztához késes robotgéppel vagy az ujjbegyeinkkel összemorzsoljuk a felkockázott, hideg vajat a száraz hozzávalókkal. Amikor már egészen morzsás állagúvá válik, hozzáadjuk a tojást és a tejszínt vagy joghurtot. Simára keverjük a tésztát.
2. lépés:
A gyümölcsréteghez összekeverjük az áfonyát a porcukorral és a keményítővel, majd a sütőedény aljába öntjük. Egy evőkanál segítségével rászedjük a tésztát, helyet hagyva a „galuskák” között.
3. lépés:
175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
4. lépés:
Vaníliafagylalttal tálaljuk.
Tipp
A másik kedvenc receptem a sárgabarackos morzsasüti, ami szintén pillanatok alatt elkészül.