
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
20x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Áfonyás-joghurtos sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Csak gyorsan kikevered, megszórod egy jó adag gyümölccsel, és mehet is a sütőbe.
1. lépés
A tojást fehéredésig keverjük a porcukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a joghurtot és az olajat.
2. lépés
Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és csomómentesre dolgozzuk a tésztát. Beleforgatjuk az áfonyát és a felkockázott fehér csokoládét is.
3. lépés
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük a süteményt.
Tipp
Az áfonya az egyik kedvenc gyümölcsöm, próbáld ki a kókusszal kevert süteményt, a kefires bögrést vagy a blondie receptjét is!