Áfonyás-kefires bögrés sütemény

Hozzávalók

Elkészítés

bögrés recept, bögrés sütemény, bögrés süti, gyors sütemény, kevert sütemény, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt,

Ehhez a klasszikus kevert bögrés sütihez még mérleg sem kell. Egyszerű, nagyon finom és sokféleképpen variálható. Örök kedvenc!

1. lépés
A tojásokat kézi mixer segítségével felhabosítjuk a cukorral. Fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kefírt, a kimért olajat, a finomra reszelt citromhéjat, a vanília kikapart magjait és a nagy csipet fahéjat. Gyors keveréssel összedolgozzuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük a bögrés sütemény tésztáját.

2. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és elegyengetjük a kefires masszát. Rászórjuk a tetejére az áfonyát, és kicsit belenyomkodjuk. Így a gyümölcs egy része lesüllyed majd, valamennyi viszont a tetején is marad.

3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük, de érdemes ellenőrizni az állagát a sütési idő vége felé. Ha kihűlt, szépen tudjuk szeletelni. Porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

Állagra kétféle lehet, ha a tojást a cukorral jobban felhabosítjuk az elején (fehéredésig keverjük), akkor inkább piskótaszerű lesz. Ha nem verjük fel ennyire, akkor marad a tömörebb, „szalonnásabb” állag. A bögrés sütemény tésztája elkészíthető sima cukorral és extra finom süteményliszttel is, az eredmény ugyanolyan jó mindkét esetben! Áfonya helyett használhatunk meggyet, málnát vagy epret. Hasonlóan egyszerű elkészíteni ezt a diós-aszalt sárgabarackos süteményt is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm