Áfonyás-krémsajtos pite

Hozzávalók

Áfonyás-krémsajtos pite

Elkészítés

áfonyás pite recept, édes pite recept, finom pite recept, gyümölcsös pite recept, krémsajtos pite recept, krémsajtos sütemény recept, mascarpone sütemény, mascarponés pite, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, Nagyi titka omlós tészta süteményliszt, pite recept, pitesütés,

Ezt kár lenne kihagyni!

1. lépés
A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval és a porcukorral, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, a tojássárgáját és a vaníliát. Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.

2. lépés
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a piteformába illesztjük, beleigazítjuk, végül a nyújtófát végiggörgetjük a tetején, ezzel levágva a túllógó részeket. Villával megszurkáljuk, és 20 percre a fagyasztóba tesszük.

3. lépés
A lehűtött tésztát vakra sütjük. Ehhez egy sütőpapírt helyezünk az omlós tészta tetejére, majd kitöltjük az egészet valamilyen pitenehezékkel (én rizst vagy lencsét szoktam hozzá használni). 15 percre a 180 fokos sütőbe tesszük sülni. Kivesszük, eltávolítjuk a pitesúlyt és a sütőpapírt, majd további 5 percre visszatoljuk sülni.

4. lépés
Amíg készül a tészta, összeállítjuk a tölteléket. A krémsajtot összedolgozzuk a cukorral, a finomra reszelt citromhéjjal, a tojással és a vaníliával.

5. lépés
A vakra sütött pitelapot megtöltjük a krémsajtos töltelékkel, majd rászórjuk az áfonyát. (Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges felengedni.)

6. lépés
A 180 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük a süteményt. Hagyjuk langyosra hűlni, megszilárdulni, majd tálalhatjuk.



Tipp

Próbáld ki a kedvenc vaníliasodós pitémet is, de ha diétázol, akkor inkább válaszd a cukormentes krémsajtos pitéket!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások