
-
Elkészítési idő: 40 perc
-
9-12 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Áfonyás-zabos muffin
Hozzávalók
Elkészítés
Nyáron használjuk ki alaposan a csodás gyümölcsöket, és pakoljuk meg velük gazdagon a sütinket!
1. lépés:
A tojásokat elkeverjük a cukorral, a tejföllel és az olajjal. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókkat is. Végül pedig beleforgatjuk az áfonyát.
2. lépés:
A masszát papírkapszlikba adagoljuk, a tetejüket megszórjuk egy kevés zabpehellyel. 9 nagy vagy 12 normál méretű muffin lesz belőle.
3. lépés:
175 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, kb. 25 perc alatt. Nem kell aranybarnára sütnünk, a tészta egészen világos színű még, amikor már elkészült.
Tipp
A tészta feléből készíthetünk másfajta, például sárgabarackos muffint is!