Alj nélküli túrós

Hozzávalók

Alj nélküli túrós

Elkészítés

citromos sütemény, citromos- túrós sütemény, egyszerű sütemény, gyors túrós sütemény recept, kevert sütemény, kevert tészta, kevert túrós recept, kevert túrós sütemény, könnyű sütemény, könnyű túrós sütemény recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka túrós sütemény recept, sütemény recept, sütemény recept kezdőknek, túrós sütemény, túrós süteményrecept,

Egy kis túró és tejföl, majd indulhat is a sütés!

1. lépés

A tojásokat szétválasztjük, és a fehérjéket cukor felével habbá verjük.

2. lépés

A sárgáját, a maradék cukrot, a csipet sót, a vaníliát, a finomra reszelt citromhéjat, a tejfölt és a lisztet a túróhoz adjuk, elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot is.

3. lépés

Sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük a masszát, azután 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.



Tipp

A túrós sütemények kétségkívül mindig sikert aratnak, így citromos-túrós grízsüti vagy kapros-túrós lepény is gyakran készül a konyhámban.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások