Almafánk

Hozzávalók

Elkészítés

almafánk recept, almás fánk, almás sütemény, fánk kanállal szaggatva, fánk olajban sütve, fánk recept, laktózmentes fánk recept, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű búzaliszt, sütőporos fánk, tejmentes fánk recept, teljes kiőrlésű fánk,

Tejmentes almafánk recept, ami sütőporral készül.

1. lépés:

Az almát megtisztítjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük, és állni hagyjuk 10-15 percig.
2. lépés:
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral vagy édesítővel és a vaníliával. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat.
3. lépés:
A lereszelt almát alaposan kinyomkodjuk, az alaptésztához adjuk a finomra reszelt citromhéjjal együtt. Kézzel összegyúrjuk.
4. lépés:
Az olajat felforrósítjuk, majd közepes lángra állítjuk a tűzhelyet, és két evőkanál vagy egy fagyiskanál segítségével beleszaggatjuk a fánkocskákat több részletben. Miután aranybarnára sültek, papírtörlővel bélelt tálra szedjük a fánkokat, és porcukorral (elhagyható) megszórva, frissen tálaljuk.



Tipp

Természetesen elkészítehető fehér liszttel is a sütemény, vagy fele-fele arányban. Ha tetszett a recept, próbált ki a túrófánkot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm