
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
24 cm-es átmérőjű sütőformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Almás-áfonyás sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Az almától és az áfonyától lesz igazán szaftos ez a sütemény.
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával (használhatunk friss vaníliát, port, kivonatot vagy vaníliás cukrot). Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, a finomra reszelt citromhéjat, majd a joghurtot. Végül beleszitáljuk, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is. Utoljára adjuk a tésztához a megtisztított, felkockázott almát és az áfonyát.
2. lépés
A sütőformát kivajazzuk és kilisztezzük vékonyan betöltés előtt. A masszát egyenletesen eloszlatjuk benne.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
Nem sokkal több idő elkészíteni az áfonyás-almás morzsapitét sem, viszont abban is remekel egy a gyümölcs páros