Almás-áfonyás sütemény

Hozzávalók

Almás-áfonyás sütemény

Elkészítés

áfonyás recept, áfonyás sütemény recept, áfonyás süti recept, almás kevert sütemény recept, egyszerű almás sütemény recept, egyszerű gyümölcsös sütemény recept, egyszerű kevert sütemény recept, egyszerű sütemény recept, gyors almás sütemény recept, gyors sütemény recept, gyümölcsös kevert recept, gyümölcsös sütemény recept, joghurtos sütemény recept, kevert sütemény recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept,

Az almától és az áfonyától lesz igazán szaftos ez a sütemény.

1. lépés

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával (használhatunk friss vaníliát, port, kivonatot vagy vaníliás cukrot). Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, a finomra reszelt citromhéjat, majd a joghurtot. Végül beleszitáljuk, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is. Utoljára adjuk a tésztához a megtisztított, felkockázott almát és az áfonyát.

2. lépés

A sütőformát kivajazzuk és kilisztezzük vékonyan betöltés előtt. A masszát egyenletesen eloszlatjuk benne.

3. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt. Porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

Nem sokkal több idő elkészíteni az áfonyás-almás morzsapitét sem, viszont abban is remekel egy a gyümölcs páros

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!