
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
20x30 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Almás-diós kevert sütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Ez a süti nem csupán nagyon egyszerű, de napokig szaftos is marad.
1. lépés
A megtisztított almát lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
2. lépés
A süteményt hagyjuk kihűlni. Közben a felaprított csokoládét összeolvasztjuk a vajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején, végül pedig megszórjuk vágott dióval. Hagyjuk megszilárdulni, mielőtt felszeletelnénk. Kockára vágva tálaljuk. (Ha csomagolni szeretnénk, természetesen elhagyhatjuk a csokoládét a tetejéről!)
Tipp
Ha a kedvenceid az egyszerű, kevert sütemények, próbáld ki a lekváros változatot is!