Almás-diós morzsasüti

Hozzávalók

Almás-diós morzsasüti

Elkészítés

almás recept, almás sütemény recept, almás-diós sütemény recept, diós sütemény recept, egyszerű almás sütemény, egyszerű gyümölcsös recept, gyors almás sütemény recept, gyors diós sütemény, gyors édesség recept. morzsasüti recept, gyümölcsös sütemény recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, sütemény almával,

Garantáltan ez az egyik legfinomabb almás-diós sütemény.

1. lépés
Az almát megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a citrom levével és finomra reszelt héjával.

2. lépés
A lisztből, a porcukorból, a durvára vágott dióból, a fahéjból és a puha vajból morzsás állagú tésztát készítünk.

3. lépés
Az almát a sütőforma aljába szedjük, majd a tetejére morzsoljuk a tésztát. Ne tegyünk túl sokat a formába, inkább osszuk ketté az adagot!

4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük a süteményt.



Tipp

Ha szereted a gyors és egyszerű finomságokat, próbáld ki az almás-kókuszos süteményt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!