
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
8-10 adag
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Almás-diós morzsasüti
Hozzávalók
Elkészítés
Garantáltan ez az egyik legfinomabb almás-diós sütemény.
1. lépés
Az almát megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a citrom levével és finomra reszelt héjával.
2. lépés
A lisztből, a porcukorból, a durvára vágott dióból, a fahéjból és a puha vajból morzsás állagú tésztát készítünk.
3. lépés
Az almát a sütőforma aljába szedjük, majd a tetejére morzsoljuk a tésztát. Ne tegyünk túl sokat a formába, inkább osszuk ketté az adagot!
4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük a süteményt.
Tipp
Ha szereted a gyors és egyszerű finomságokat, próbáld ki az almás-kókuszos süteményt is!