Almás-karamellás csiga

Hozzávalók

Almás-karamellás csiga

Elkészítés

almás csiga recept, almás recept, almás sütemény, almás-diós sütemény recept, csiga muffinformában, csiga recept, édes csiga recept, édes kelt tészta recept, fahéjas-almás csiga recept, karamellás recept, karamellás-almás csiga recept, kelt tészta recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, nagyi titka kelt tészta süteményliszt recept, Nagyi titka recept,

Almás-karamellás-fahéjas töltelék, a tetején pedig pirult diódarabok. Igazi kényeztető recept!

1. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, végül az élesztős tejet is hozzáadjuk, és alaposan megdagasztjuk.

2. lépés

Letakarva, meleg helyen 1 órán át pihentetjük a tésztát.

3. lépés

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölkteléket. Ehhez az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, rövid ideig hagyjuk karamellizálódni. Beleforgatjuk az almakockákat, fűszerezzük a fahéjjal. Néhány percig pároljuk, amikor már kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a vaníliakivonatot is. Hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol, és félretesszük.

4. lépés

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, eloszlatjuk rajta a tölteléket. Felcsavarjuk, az illesztésnél összecsípjük. 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

5. lépés

A muffintepsi mélyedéseit vékonyan kivajazzuk. Elhelyezzük benne a csigákat. A tetejüket megszórjuk a darabokra vágott dióval.

6. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a csigákat. Érdemes a muffintepsi alá egy sima tepsit is betenni.



Tipp

Nagyon szeretek muffintepsiben sütni, a sajtos tekercset is érdemes kipróbálni!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!