
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc pihentetés=120 perc
-
12 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Almás-karamellás csiga
Hozzávalók
Elkészítés
Almás-karamellás-fahéjas töltelék, a tetején pedig pirult diódarabok. Igazi kényeztető recept!
1. lépés
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, végül az élesztős tejet is hozzáadjuk, és alaposan megdagasztjuk.
2. lépés
Letakarva, meleg helyen 1 órán át pihentetjük a tésztát.
3. lépés
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölkteléket. Ehhez az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, rövid ideig hagyjuk karamellizálódni. Beleforgatjuk az almakockákat, fűszerezzük a fahéjjal. Néhány percig pároljuk, amikor már kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a vaníliakivonatot is. Hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol, és félretesszük.
4. lépés
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, eloszlatjuk rajta a tölteléket. Felcsavarjuk, az illesztésnél összecsípjük. 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
5. lépés
A muffintepsi mélyedéseit vékonyan kivajazzuk. Elhelyezzük benne a csigákat. A tetejüket megszórjuk a darabokra vágott dióval.
6. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a csigákat. Érdemes a muffintepsi alá egy sima tepsit is betenni.
Tipp
Nagyon szeretek muffintepsiben sütni, a sajtos tekercset is érdemes kipróbálni!