
-
Elkészítési idő: 40 perc
-
12 db-hoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Almás muffin egészséges változatban
Hozzávalók
Elkészítés
Ez a muffin nemcsak finom, hanem egészséges is. Az almapüré és a joghurt segít kiváltani a zsírt, a tönkölylisztek pedig rostban és tápanyagban is gazdagabbá teszik.
1. lépés
Elsőként összedolgozzuk a nedves hozzávalókat, tehát elkeverjük az almapürét a megolvasztott kókuszzsírral, a joghurttal és a tojással. Ehhez adjuk a cukrot és a mézet. Jöhetnek a száraz hozzávalók is, vagyis a kétféle tönkölyliszt, a sütőpor, a fahéj és a kókuszreszelék. Egyneművé keverjük a masszát, és kiadagoljuk a papírkapszlikba. Mindegyik tetejére teszünk egy fél szem diót.
2. lépés
170 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Almapüré helyett használhatunk megpárolt és simára turmixolt almát is. A muffintésztát tovább ízesíthetjük mazsolával, mandulával vagy apróra vágott étcsokoládéval. Érdemes kipróbálni más muffinrecepteket is, az áfonyás muffin és a sütőtökös muffin.