Almás palacsinta

Hozzávalók

Elkészítés

almás édesség, almás palacsinta recept, almás recept, almás sütemény, almás-fahéjas sütemény, egyszerű palacsinta, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, palacsinta almával, palacsinta recept,

A puha, friss, almás palacsinták akár ebédre is készülhetnek!

1. lépés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.

2. lépés:
A sárgájákat, a tejet, a vaníliát, a fahéjat és a kétféle lisztet csomómentesre dolgozzuk. Érdemes robotgépet használni hozzá! Belekeverjük a megtisztított, és nagylyukú reszelőn lereszelt almát. Végül pedig beleforgatjuk a fehérjehabot.

3. lépés:
Olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat, és még melegen tálaljuk!

4. lépés:
Ha nem elég édes cukor nélkül, természetesen édesíthetjük, én általában egy kevés mézet csurgatok rá.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a sütőtökös palacsintát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm