
-
Elkészítési idő: 30 perc + 30 perc hűtés = 60 perc
-
18 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Almás-zabos keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Puha zabos keksz almával és mogyoróval.
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a fűszerekkel és a finomra reszelt citromhéjjal. Ezután beledolgozzuk a tojást is.
2. lépés
Hozzáadjuk a száraz összetevőket, végül pedig a megtisztított és apró kockákra vágott almát és a mogyorót.
3. lépés
A tésztát 30 percre fagyasztóba tesszük. Ha már formázhatóra dermedt a massza, diónyinál nagyobb gombócokat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük 2 adagban, mert meg fognak nőni. Kissé ellapítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt készre sütjük.
4. lépés
A kekszeket a tepsin hagyjuk kihűlni, mert frissen még nagyon lágyak. Végül jól záródó dobozba csomagoljuk.
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a zabszeletet is!