Almás-zabos keksz

Hozzávalók

almás zabos keksz

Elkészítés

almás keksz recept, almás recept, fahéjas keksz recept, fahéjas sütemény recept, fahéjas zabkeksz recept, fűszeres keksz recept, fűszeres zabkeksz recept, mogyorós édesség recept, mogyorós keksz recept, Nagyi titka keksz recept, Nagyi titka liszt recept, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, puha zabkeksz recept, szegfűszeges recept, tönkölylisztes zabkeksz recept, zabkeksz recept, zabos keksz recept,

Puha zabos keksz almával és mogyoróval.

1. lépés

A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a fűszerekkel és a finomra reszelt citromhéjjal. Ezután beledolgozzuk a tojást is.

2. lépés

Hozzáadjuk a száraz összetevőket, végül pedig a megtisztított és apró kockákra vágott almát és a mogyorót.

3. lépés

A tésztát 30 percre fagyasztóba tesszük. Ha már formázhatóra dermedt a massza, diónyinál nagyobb gombócokat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük 2 adagban, mert meg fognak nőni. Kissé ellapítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt készre sütjük.

4. lépés

A kekszeket a tepsin hagyjuk kihűlni, mert frissen még nagyon lágyak. Végül jól záródó dobozba csomagoljuk.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a zabszeletet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások