
-
Elkészítési idő: 30 perc + 60 perc hűtés perc
-
50 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Amerikai csokis keksz
Hozzávalók
Elkészítés
Rengeteg cukor, csokoládé és vaj, jöjjön az amerikai csokis keksz!
1. lépés
A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral és a vaníliával. Ezután beledolgozzuk a tojást, végül pedig a száraz hozzávalókat és a darabolt csokoládét. (Ha hozzájutunk, használjunk süthető csokicseppet.)
2. lépés
A masszát 10 percre a fagyasztóba tesszük szilárdulni. Ezután diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket egy kisebb tepsire sorakoztatunk (nem szükséges köztük nagy helyet hagyni). A tepsit betesszük a fagyasztóba 50-60 percre.
3. lépés
A golyókat átrakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire (ekkor már hagyjunk köztes helyet), kicsit lenyomjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Nem muszáj az összes tésztát egyszerre kisütni, a hűtőben 1 hétig nyugodtan maradhat. Ha tetszett a recept, próbáld ki a ragacsos csokis kekszet is!