
-
Elkészítési idő: 140 perc
-
22 cm átmérőjű tortaformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Ananászos répatorta
Hozzávalók
Elkészítés
Ananászos fahéjas finomság családi összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra.
1. lépés
Az ananászt kis darabokra aprítjuk, a sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük, majd egy tálban összekeverjük.
2. lépés
Külön tálban összekeverjük a tojást, az olajat, a tejet és a kétféle cukrot. Egy másik tálban összekeverjük a maradék alapanyagot: a kókuszreszeléket, a diót, a lisztet, a pudingport, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót.
3. lépés
A három szakaszban összekevert alapanyagokat összeöntjük és alaposan elkeverjük. A kapott masszát a tortaformába öntjük. Vigyázzunk, ha nem zár rendesen a tortaformánk, akkor béleljük ki sütőpapírral, nehogy kifolyjon a tészta. A tortaformát 165 fokra előmelegített sütőben 110 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 150 fokon kb. 95 percig sütjük.)
4. lépés
Az elkészült tésztát hagyjuk kihűlni, majd felmelegített fehér csokival bevonjuk és szeletenként egy marcipán répával díszítjük.
Tipp
Nagyon jól illik a répatortához a narancsos mascarponekrém, érdemes kipróbálni töltelékként, vagy akár a fehér csokoládés bevonat helyettesítőjeként.