
-
Elkészítési idő: 30 perc
-
7 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Ananászos tortácskák
Hozzávalók
Elkészítés
Pár perc alatt összeállítható, látványos sütemény.
1. lépés:
A vajat, a tojást, a vaníliát és a cukrot simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is. Csomómentesre dolgozzuk.
2. lépés:
Nagyobb, lapos süteménykapszlikat vagy kisméretű piteformát használjunk a sütéshez. Ennek az aljába egy kevés cukrot szórunk.
3. lépés:
Az ananászszeletekről leitatjuk papírtörlővel a nedvességet, majd a formákba teszünk egyet-egyet. Mindegyikre szedünk 2-3 evőkanálnyi tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 16-18 percre. A kész süteményeket kiszedjük a formából, és a gyümölcsös résszel felfelé tálaljuk.
Tipp
Az se ijedjen meg, akinek nincsenek kicsi formái, egy közepes tepsiben vagy tortaformában is süthetjük a süteményt! Ha tetszett a recept, próbáld ki a mandulás-banános fordított süteményünket is!