
-
Elkészítési idő: 45 perc
-
kb. 25 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Angol teasütemény
Hozzávalók
Elkészítés
Így készül a sajttorta receptekből ismert digesztív keksz.
1. lépés
A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral, egy nagy csipet sóval és a porcukorral. Belekockázzuk a szobahőmérsékletű vajat, majd hozzáadjuk a vaníliát is.
2. lépés
Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével összemorzsoljuk a hozzávalókat. A végén hozzáöntjük a tejet is, és összedolgozzuk a tésztát.
3. lépés
A tésztagombócot henger alakúra formázzuk, majd becsomagolva hűtőbe tesszük legalább két órára. (A fagyasztóban hamarabb megszilárdul!)
4. lépés
A pihentetés után 3-4 mm vastagságúra szeleteljük a rudat. A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és mindegyiket alaposan megszurkáljuk villával.
5. lépés
175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp
Ha rendszeresen szoktál kekszet sütni, próbáld ki a citromos-bazsalikomos keksz receptünket is!