Angol teasütemény

Hozzávalók

Angol teasütemény

Elkészítés

angol keksz recept, digestive keksz recept, digesztív keksz recept, édes keksz recept, finom keksz recept, keksz recept, keksz sajttortához, keksz teához, keksz uzsonnára, kekszt alaprecept, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, sajttorta keksz recept, teakeksz recept, teljes kiőrlésű vajas keksz recept, tojásmentes keksz recept, vajas keksz recept,

Így készül a sajttorta receptekből ismert digesztív keksz.

1. lépés
A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral, egy nagy csipet sóval és a porcukorral. Belekockázzuk a szobahőmérsékletű vajat, majd hozzáadjuk a vaníliát is.

2. lépés
Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével összemorzsoljuk a hozzávalókat. A végén hozzáöntjük a tejet is, és összedolgozzuk a tésztát.

3. lépés
A tésztagombócot henger alakúra formázzuk, majd becsomagolva hűtőbe tesszük legalább két órára. (A fagyasztóban hamarabb megszilárdul!)

4. lépés
A pihentetés után 3-4 mm vastagságúra szeleteljük a rudat. A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és mindegyiket alaposan megszurkáljuk villával.

5. lépés
175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.



Tipp

Ha rendszeresen szoktál kekszet sütni, próbáld ki a citromos-bazsalikomos keksz receptünket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!