Aszalt paradicsomos laposkenyér

Hozzávalók

Aszalt paradicsomos laposkenyér

Elkészítés

egyszerű élesztő nélküli kenyér recept, egyszerű laposkenyér recept, gyors laposkenyér recept, joghurtos laposkenyér recept, laposkenyér aszalt paradicsommal, laposkenyér házilag, laposkenyér joghurttal, laposkenyér készítése, laposkenyér otthon, laposkenyér recept, Nagyi titka kenyérliszt recept, Nagyi titka recept, sütőporos laposkenyér recept,

Csupán néhány hozzávaló, szinte semmi munka, és készen is van.

1. lépés

A lisztet elvegyítjük a sóval és a sütőporral. Ezután hozzáadjuk a joghurtot a felaprított szárított paradicsomot és a pici fűszeres olajat. Alaposan összegyúrjuk, majd 5 percig pihentetjük.

2. lépés

A pihentetés után 6 részre osztjuk a tésztát, mindegyikből gombócot formázunk, végül sodrófával vékonyra nyújtjuk. Ha szeretnénk, 3-4 helyen bele is vághatunk, de egyben is hagyhatjuk.

3. lépés

Egy serpenyőt felforrósítunk, majd egyesével, oldalanként kb. 2-2 percig sütjük a laposkenyereket. Ahogy elkészültek, egy benedvesített konyharuha vagy papírtörlő alá tesszük. Még frissen, melegen tálaljuk.



Tipp

Az aszalt paradicsom mellett vagy helyett készíthetjük a kedvenc fűszereinkkel, fokhagymával is. A másik nagyon egyszerűen és gyorsan elkészülő piadina is nagy kedvenced lehet!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások