
-
Elkészítési idő: 30 perc + 5 perc pihentetés = 35 perc
-
6 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Aszalt paradicsomos laposkenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Csupán néhány hozzávaló, szinte semmi munka, és készen is van.
1. lépés
A lisztet elvegyítjük a sóval és a sütőporral. Ezután hozzáadjuk a joghurtot a felaprított szárított paradicsomot és a pici fűszeres olajat. Alaposan összegyúrjuk, majd 5 percig pihentetjük.
2. lépés
A pihentetés után 6 részre osztjuk a tésztát, mindegyikből gombócot formázunk, végül sodrófával vékonyra nyújtjuk. Ha szeretnénk, 3-4 helyen bele is vághatunk, de egyben is hagyhatjuk.
3. lépés
Egy serpenyőt felforrósítunk, majd egyesével, oldalanként kb. 2-2 percig sütjük a laposkenyereket. Ahogy elkészültek, egy benedvesített konyharuha vagy papírtörlő alá tesszük. Még frissen, melegen tálaljuk.
Tipp
Az aszalt paradicsom mellett vagy helyett készíthetjük a kedvenc fűszereinkkel, fokhagymával is. A másik nagyon egyszerűen és gyorsan elkészülő piadina is nagy kedvenced lehet!