Aszalt szilvás-csokoládés rozskeksz

Hozzávalók

Aszalt szilvás-csokoládés rozskeksz

Elkészítés

aszalt szilvás keksz recept, csokis keksz recept, édes keksz recept, egyszerű keksz recept, gyors keksz recept, keksz recept, Nagyi titka keksz recept, Nagyi titka világos rozsliszt recept, nagyon csokis keksz recept, nagyon finom keksz recept, puha keksz recept, rozskeksz recept, rozsos keksz recept, sokáig puha keksz recept, szódabikarbónás keksz recept,

Ez a keksz szinte elolvad az ember szájában.

1. lépés

A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd beledolgozzuk a tojássárgáját is. Hozzáadjuk a száraz összetevéket, összegyúrjuk, és amikor már majdnem összeállt, mehet hozzá az aprított csokoládé és az aszalt szilva is.

2. lépés

A kész masszából 12 db egyforma golyót formázunk, tányérra tesszük, és 30 percre betesszük a fagyasztóba. (Ha ráér kisütni, akkor akár egy éjszakát is állhat a sima hűtőben.)

3. lépés

A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 11-12 percig sütjük. Még teljesen puhák a kekszek, amikor ki kell őket venni. A tepsin hagyjuk kihűlni, majd dobozban tároljuk.



Tipp

A rozsliszt íze és a szilva remekül kiegészítik egymást, próbáld ki a rozsos-szilvalekváros linzert is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások