
-
Elkészítési idő: 30 perc + 30 perc hűtés = 60 perc
-
12 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Aszalt szilvás-csokoládés rozskeksz
Hozzávalók
Elkészítés
Ez a keksz szinte elolvad az ember szájában.
1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd beledolgozzuk a tojássárgáját is. Hozzáadjuk a száraz összetevéket, összegyúrjuk, és amikor már majdnem összeállt, mehet hozzá az aprított csokoládé és az aszalt szilva is.
2. lépés
A kész masszából 12 db egyforma golyót formázunk, tányérra tesszük, és 30 percre betesszük a fagyasztóba. (Ha ráér kisütni, akkor akár egy éjszakát is állhat a sima hűtőben.)
3. lépés
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 11-12 percig sütjük. Még teljesen puhák a kekszek, amikor ki kell őket venni. A tepsin hagyjuk kihűlni, majd dobozban tároljuk.
Tipp
A rozsliszt íze és a szilva remekül kiegészítik egymást, próbáld ki a rozsos-szilvalekváros linzert is!