Aszalt szilvás-marcipános gyümölcskenyér

Hozzávalók

Aszalt szilvás-marcipános gyümölcskenyér

Elkészítés

aszalt gyümölcsös sütemény recept, aszalt szilvás sütemény, egyszerű gyümölcskenyér recept, egyszerű kevert sütemény, egyszerű sütemény recept, gyümölcskenyér recept, gyümölcskenyér sütés, kevert gyümölcskenyér, kevert sütemény, marcipános sütemény, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, őszi sütemény recept, teljes kiőrlésű liszt sütemény, tönkölylisztes sütemény,

Ez a tartalmas gyümölcskenyér mindenki kedvence lesz!

1. lépés
A puha vajat habosra keverjük a nádcukorral és a finomra reszelt narancshéjjal. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, végül pedig a tejet is.

2. lépés
Az aszalt szilvát és a marcipánt feldaraboljuk, majd a masszába forgatjuk.

3. lépés
Sütőpapírral bélelt formába szedjük a tésztát, a tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával, ezután pedig 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha egyszerű süteményreceptet keresel, próbáld ki a lekváros kevert süteményt is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!