Babka

Hozzávalók

Babka

Elkészítés

babka recept, csavart kalács recept, diós kalács recept, diós kelt tészta recept, fahéjas kalács recept, fahéjas kelt tészta recept, fahéjas tekercs recept, finom kalács recept, húsvéti kalács másként, húsvéti sütemény recept, izraeli kalács, jeruzsálemi kalács, kalács recept, Nagyi Titka Kalács liszt, Nagyi titka Kalács liszt - 1 kg, szaftos kalács recept, töltött kalács, vajas kalács,

Gazdag vajas kalács, sok fahéjjal és dióval.

1. lépés
A langyos tejhez egy kevés cukrot adunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

2. lépés
Közben – a vaj kivételével – kimérjük a tészta hozzávalóit. Beleöntjük az élesztős tejet, ezután elkezdjük dagasztani. Amikor már kezd gombóccá összeállni, 5-6 részletben beledolgozzuk a puha vajat. Csak akkor adjuk hozzá a következő adagot, ha már az előzőt szépen magába szívta.

3. lépés
A fényes, feszes tésztát letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

4. lépés
A töltelékhez a vajat kikeverjük a cukorral, a fahéjjal és a reszelt narancshéjjal. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a vajas töltelékkel, megszórjuk a vágott dióval, majd feltekerjük. Hosszában kettévágjuk, kifordítjuk, és összetekerjük. A kalácsot vajazott sütőformába tesszük, ezután további 20 percig kelesztjük.

5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Közben a cukorból és a vízből szirupot főzünk.

6. lépés
Az elkészült süteményt még forrón meglocsoljuk a sziruppal.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a túrós virágkalácsot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások