Baci di dama

Hozzávalók

Baci di dama

Elkészítés

baci di dama recept, csokis sütemény recept, édes aprósütemény recept, mogyorós csók recept, mogyorós sütemény recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt, olasz keksz recept, olasz sütemény recept, tojásmentes aprósütemény recept,

Egy nagyszerű, mogyorós aprósütemény recept.

1. lépés
Őrölt török mogyorót lehet már készen is kapni, de pörkölt, egész szemeset is használhatunk. Ehhez késes robotgépben daráljuk meg! A lényeg, hogy a mogyoró legyen pörkölt és tisztított, a nyers, héjas magnak kellemetlen íze van.

2. lépés
A lisztet összemorzsoljuk a felkockázott vajjal porcukorral és a csipetnyi sóval. Ezután beledolgozzuk a darált mogyorót. Ha esetleg van otthon a tonkabab nevű fűszerből, érdemes belereszelni. Természetesen enélkül is elkészíthetjük a sütemény!

3. lépés
A tésztát műanyag fóliába csomagolva 20-30 percre a fagyasztóba tesszük pihenni.

4. lépés
A megdermedt masszát kb. 60 egyenlő részre vágjuk, majd mindegyiket kis golyókká gömbölyítjük, és sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk.

5. lépés
A kekszeket 160 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, ha az alja már halvány barnára sült, és a teteje is kezd színt kapni. A tepsiket kivesszük, és hagyjuk kihűlni a süteményeket.

6. lépés
Amíg sül a keksz megolvasztjuk a felaprított csokoládét, és simára keverjük. Közben beledolgozzuk a vajat is.

7. lépés
A kekszeket összepárosítjuk, és az egyik felére habzsák vagy kiskanál segítségével szedünk egy kevés csokoládét. Hagyjuk kissé bebőrösödni, majd ráillesztjük a másik felét is. Jól záródó dobozban tároljuk!



Tipp

Ha szereted az olasz süteményeket, próbáld ki a pisztáciás vagy fenyőmagos keksz receptünket is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm