Baconös-sajtos pogácsa

Hozzávalók

sajtos baconos pogi

Elkészítés

baconös pogácsa recept, baconös sós sütemény recept, Nagyi titka pogácsa recept, Nagyi Titka pogácsaliszt, Nagyi titka pogácsaliszt recept, pogácsa recept, sajtos pogácsa recept, sajtos recept, sós aprósütemény recept, sós kelt sütemény recept, sós sütemény recept,

Ezúttal bacon és sajt került a pogácsába.

1. lépés

A bacont felkockázzuk, és egy kevés zsíron vagy olajon zsírjára pirítjuk. A kisült zsírt félretesszük a tésztához, a bacont pedig a rétegzéshez.

2. lépés

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

3. lépés

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót is, a kisült zsírral együtt. Alaposan megdagasztjuk. Ezután letakarva, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük.

4. lépés

A megkelt tésztát lisztezett munkalapon négyzet alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal és a baconnel. Képzeletben 3 részre osztjuk, behajtjuk az egyik oldalról, majd ráhajtjuk a másik oldalról is. Végezetül felülről és alulról is behajtjuk középre. Letakarva 30 percig pihentetjük. A tésztát ezután ismét kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. Megint pihentetjük 30 percig.

5. lépés

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk. Szorosan egymás mellett kiszaggatjuk a pogácsákat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. 30 percig megint pihentetjük. A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, és megszórjuk napraforgómaggal vagy sajttal. 180 fokos sütőbe tesszük kb. 18-20 percre.



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a csodás füstölt sajtos pogácsát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások