Baconös stangli

Hozzávalók

banonös stangli

Elkészítés

baconös kifli recept, baconös péksütemény recept, baconös rúd tészta recept, nagyi titka kelt tészta süteményliszt recept, Nagyi titka kenyérliszt recept, Nagyi titka péksütemény recept, otthoni sütés, sós kelt tészta recept, sós rudacska recept, sós stangli recept, szilveszteri recept, uzsonna ötlet,

Ha puha, sós, ízes péksütemény receptet keresel, megtaláltad!

1. lépés

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

2. lépés

A liszthez adjuk a sót, a tejfölt és a tojást, majd az élesztős tejet is, és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta nagyjából összeállt, beledolgozzuk az olajat is. A megdagasztott tésztát egy vékonyan kiolajozott tálba tesszük, lefedve, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük.

3. lépés

A megkelt tésztát 8-10 egyforma részre vágjuk. Mindegyikből golyót formázunk, majd lefedve újabb 5-10 percig pihentetjük.

4. lépés

A golyókat hosszúkásra sodorjuk, a tetejüket és az oldalukat megkenjük az elhabart tojással, majd körbecsavarjuk 1-1 szelet szalonnával. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, helyet hagyva közöttük. Így hagyjuk kelni még 15 percet.

5. lépés

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 percig sütjük.



Tipp

Bacon rajongó olvasóknak kötelező megnézni a hagymás-baconös csigát és a baconös-sajtos pogácsát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!