
-
Elkészítési idő: 60 perc + 75 perc pihentetés = 135 perc
-
8-10 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Baconös stangli
Hozzávalók
Elkészítés
Ha puha, sós, ízes péksütemény receptet keresel, megtaláltad!
1. lépés
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. lépés
A liszthez adjuk a sót, a tejfölt és a tojást, majd az élesztős tejet is, és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta nagyjából összeállt, beledolgozzuk az olajat is. A megdagasztott tésztát egy vékonyan kiolajozott tálba tesszük, lefedve, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük.
3. lépés
A megkelt tésztát 8-10 egyforma részre vágjuk. Mindegyikből golyót formázunk, majd lefedve újabb 5-10 percig pihentetjük.
4. lépés
A golyókat hosszúkásra sodorjuk, a tetejüket és az oldalukat megkenjük az elhabart tojással, majd körbecsavarjuk 1-1 szelet szalonnával. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, helyet hagyva közöttük. Így hagyjuk kelni még 15 percet.
5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 percig sütjük.
Tipp
Bacon rajongó olvasóknak kötelező megnézni a hagymás-baconös csigát és a baconös-sajtos pogácsát is!