
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
kb. 24 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Baconos vendégváró
Hozzávalók
Elkészítés
Puha, szalonnás vendégváró bármilyen összejövetelre.
1. lépés
A hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük és egybegyúrjuk. A tésztát körülbelül 70 g-os darabokra vágjuk, és rúd formájúra nyújtjuk. A kész rudacskákat a mélyhűtőben keményre fagyasztjuk hogy könnyebb legyen rátekerni a baconszeleteket.
2. lépés
A baconszeletekkel körbetekert rudacskákat 35-40 fokos párásított sütőben 15 percig kelesztjük.
3. lépés
A kelesztés után a rudacskákat 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 7–9 percig süssük. (Légkeveréses sütőben 170 fokon 7 percig sütjük.)
Tipp
Párásított sütőt úgy tudunk a legegyszerűbben csinálni, hogy a kívánt hőfokra beállított sütő aljára egy hőálló edénybe vizet teszünk. Amennyiben a sütőnk nem alkalmas alacsony hőmérséklet beállítására, úgy a vízzel teli edénnyel fűtsük fel a sütőt a legalacsonyabb hőmérsékletre, kapcsoljuk ki és így a sütő hűlése közben érhetjük el majd a kívánt hőfokot. A baconba tekert rudacskákat le is fagyaszthatjuk, ha később szeretnénk használni, de ilyenkor a kelesztési időt 30–40 percre növeljük. Ha készítenél más vendégvárókat is, süss grissinit és sajtos krékert is.