Baconos vendégváró

Hozzávalók

Elkészítés

baconös vendégváró, Nagyi Titka Pizzaliszt,

Puha, szalonnás vendégváró bármilyen összejövetelre.

1. lépés
A hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük és egybegyúrjuk. A tésztát körülbelül 70 g-os darabokra vágjuk, és rúd formájúra nyújtjuk. A kész rudacskákat a mélyhűtőben keményre fagyasztjuk hogy könnyebb legyen rátekerni a baconszeleteket.

2. lépés
A baconszeletekkel körbetekert rudacskákat 35-40 fokos párásított sütőben 15 percig kelesztjük.

3. lépés
A kelesztés után a rudacskákat 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 7–9 percig süssük. (Légkeveréses sütőben 170 fokon 7 percig sütjük.)



Tipp

Párásított sütőt úgy tudunk a legegyszerűbben csinálni, hogy a kívánt hőfokra beállított sütő aljára egy hőálló edénybe vizet teszünk. Amennyiben a sütőnk nem alkalmas alacsony hőmérséklet beállítására, úgy a vízzel teli edénnyel fűtsük fel a sütőt a legalacsonyabb hőmérsékletre, kapcsoljuk ki és így a sütő hűlése közben érhetjük el majd a kívánt hőfokot. A baconba tekert rudacskákat le is fagyaszthatjuk, ha később szeretnénk használni, de ilyenkor a kelesztési időt 30–40 percre növeljük. Ha készítenél más vendégvárókat is, süss grissinit és sajtos krékert is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!