Bagel

Hozzávalók

Elkészítés

bagel, bagelrecept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt,

New York-i péksütemény, amely remek szendvicsalap lehet.

1. lépés
Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd letakarva 30 percet kelesztjük.

2. lépés
Lisztezett felületre borítjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik darabot téglalap alakúra nyújtjuk, feltekerjük, és egy kicsit megsodorjuk. A végeit összecsípjük, majd konyharuhával letakarva további 30 percig kelesztjük.

3. lépés
Egy fazékban vizet forralunk, amibe az elején egy evőkanál barna cukrot teszünk. A tésztákat a már forrásban lévő vízbe tesszük és oldalanként fél percig főzzük.

4. lépés
Ha kész, lecsepegtetjük, és ízlés szerint megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal, napraforgómaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 percig sütjük, amíg szép barna lesz. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.)



Tipp

A bagelt – az amerikaiakhoz hasonlóan – megkenhetjük natúr krémsajttal, vagy készíthetünk belőle szendvicset is különféle sonkákkal, sajtokkal, zöldségekkel töltve. Természetesen klasszikus zsemlét is tudunk ajánlani szendvicsekhez: a rozsos-magos zsemle és a bajor zsemle is nagyon finom.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm