Bajor perec

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, perec, perecrecept,

Klasszikus sós ropogtatnivaló, amely ideális bármilyen összejövetelre vagy egy izgalmas film mellé.

1. lépés
Az élesztőt elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd 10 percig állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, majd az élesztős tejjel kidagasztjuk a tésztát. Kiolajozott tálban, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

2. lépés
Húsz egyenlő részre osztjuk, majd kb. 50 cm-es rudakká sodorjuk. Pereceket formázunk belőlük, és lisztezett deszkán 30 percig letakarva kelesztjük.

3. lépés
Egy nagy edényben vizet forralunk és hozzáadjuk a szódabikarbónát. A pereceket a forrásban lévő vízbe helyezzük és mindkét oldalukat 30-30 másodpercig pároljuk. Ezután rácsra tesszük, lecsepegtetjük és hagyjuk megszáradni őket.

4. lépés
Száradás után megkenjük a felvert tojással és megszórjuk durva szemű sóval. 200 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt szép barnára sütjük.



Tipp

A perec tésztáját ízesíthetjük apróra vágott zöldfűszerekkel, szárított paradicsommal és olívabogyóval. Ha gyors sós ropogtatnivalóra van szükséged, akkor készítsd el a teljes kiőrlésű túrópogácsát!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm