
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
38x26 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Barackos lepény
Hozzávalók
Elkészítés
Szerintem az a jó arány, ha a gyümölcs legalább kétszer annyi, mint a tészta.
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket a cukor felével fényes habbá verjük.
2. lépés
A puha vajat habosra keverjük a vaníliával, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat. Addig keverjük, amíg teljesen egynemű, és könnyű, levegős nem lesz.
3. lépés
A vajas alaphoz forgatjuk több lépésben a fehérjehabot, majd beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan összeforgatjuk.
4. lépés
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére szórjuk a megtisztított, feldarabolt gyümölcsöt.
5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha te is odáig vagy a barackos süteményekért, próbáld ki az én kedvencemet, a sárgabarackos morzsasütit is!