Barackos lepény

Hozzávalók

Barackos lepény

Elkészítés

barackos édesség, barackos lepény, barackos piskóta, barackos sütemény, gyors gyülölcsös süti recept, gyors gyümölcsös sütemény, gyümölcsös piskóta, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, nyári sütik, sütemény sárgabarackkal,

Szerintem az a jó arány, ha a gyümölcs legalább kétszer annyi, mint a tészta.

1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket a cukor felével fényes habbá verjük.

2. lépés
A puha vajat habosra keverjük a vaníliával, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgájákat. Addig keverjük, amíg teljesen egynemű, és könnyű, levegős nem lesz.

3. lépés
A vajas alaphoz forgatjuk több lépésben a fehérjehabot, majd beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan összeforgatjuk.

4. lépés
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére szórjuk a megtisztított, feldarabolt gyümölcsöt.

5. lépés
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Ha te is odáig vagy a barackos süteményekért, próbáld ki az én kedvencemet, a sárgabarackos morzsasütit is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm