
-
Elkészítési idő: 80 perc
-
1 normál méretű tepsihez
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Barackos-morzsás pite
Hozzávalók
Elkészítés
Könnyen elkészíthető nyári pite szabadon variálható ízvilággal.
1. lépés
A morzsához használt diót enyhén megpirítjuk, majd durvára törjük vagy daráljuk. A többi morzsához való hozzávalóval összegyúrjuk, és berakjuk a fagyasztóba.
2. lépés
Ezután a tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk – fontos, hogy ne olvadjon meg benne a vaj. Kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
3. lépés
170 fokra előmelegített sütőben 12 percig elősütjük.
4. lépés
A barna cukrot összekeverjük a félbevágott, kimagozott barackokkal, majd az elősütött tésztán egyenletesen eloszlatjuk. A fagyasztott morzsa tésztáját nagy lyukú reszelőn a töltelékre reszeljük. 170 fokon 35–40 percig készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 150 fokon 32 percig sütjük.)
Tipp
Süthetjük piteformában vagy akár egyszemélyes minipiteként, készülhet málnával, eperrel vagy szilvával is, elrontani ezt a morzsás sütit szinte lehetetlen! Ha ízlett, készítsd el a sárgabarackos morzsasütit is!