Barackos-morzsás pite

Hozzávalók

Elkészítés

barackos, morzsás pite, Nagyi Titka Félfogós búzaliszt,

Könnyen elkészíthető nyári pite szabadon variálható ízvilággal.

1. lépés
A morzsához használt diót enyhén megpirítjuk, majd durvára törjük vagy daráljuk. A többi morzsához való hozzávalóval összegyúrjuk, és berakjuk a fagyasztóba.

2. lépés
Ezután a tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk – fontos, hogy ne olvadjon meg benne a vaj. Kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

3. lépés
170 fokra előmelegített sütőben 12 percig elősütjük.

4. lépés
A barna cukrot összekeverjük a félbevágott, kimagozott barackokkal, majd az elősütött tésztán egyenletesen eloszlatjuk. A fagyasztott morzsa tésztáját nagy lyukú reszelőn a töltelékre reszeljük. 170 fokon 35–40 percig készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 150 fokon 32 percig sütjük.)



Tipp

Süthetjük piteformában vagy akár egyszemélyes minipiteként, készülhet málnával, eperrel vagy szilvával is, elrontani ezt a morzsás sütit szinte lehetetlen! Ha ízlett, készítsd el a sárgabarackos morzsasütit is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!