
-
Elkészítési idő: 90 perc
-
22 cm-es átmérőjű tortaformához
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Barackos túrótorta
Hozzávalók
Elkészítés
A barack és a túró tortában is örök kedvenc!
1. lépés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukor felét. Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz. A sárgáját a maradék porcukorral szintén szép habosra verjük. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabba. Végül beleszitáljuk a lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.Ezután a durvára darált pisztáciával is így teszünk. A masszát sütőpapírral bélelt aljú tortakarikába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A vége felé folyamatosan ellenőrizzük a piskóta állagát!
2. lépés:
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez a hideg habtejszínt 1 evőkanál porcukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük. Ezután kikeverjük a krémsajtot, a túrót, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vaníliát, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.
3. lépés:
A kihűlt piskótát körbevágjuk, óvatosan leválasztjuk a tortakarikát, és lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. Recés késsel 3 részre vágjuk. A krémet is 3 részre osztjuk.
4. lépés:
A tortaformát megtisztítjuk, aláteszünk egy tortakartont vagy egy tányért. Az aljába helyezünk egy piskótalapot, és megkenjük egy rész krémmel. Ráhelyezünk egy újabb lapot, mehet rá még egy réteg krém. Lezárjuk az utolsó lappal. Ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, hogy a torta teteje is egyenes lehessen. A betöltött piskótát 1-2 órára hűtőbe tesszük.
5. lépés:
A tortáról ismét leválasztjuk a formát, és széles pengéjű kést használva bevonjuk a maradék krémmel.
6. lépés:
A szélét megszórjuk őrölt pisztáciával, a tetejét pedig kirakjuk a vékonyra szeletelt barackkal. Végül a gyümölcsöt megkenjük az utasítás szerint elkészített tortazselével. Tálalás előtt legalább 4-5 órát hagyjuk összeérni a rétegeket.
Tipp
Ha szereted a túrós süteményeket, a sült túrótortát is mindenképp ki kell próbálnod!