Barbie szelet

Hozzávalók

Elkészítés

Barbie szelet recept, háromlapos sütemény, krémes sütemény recept, lakodalmas sütemény recept, lányos sütemény, mézes lap recept, mézes tészta, Nagyi Titka Búzafinomliszt, nagymama sütemény, pudingos sütemény recept, puncskrémes sütemény recept, réteges sütemény recept, rózsaszín mézes lap recept, rózsaszín sütemény, rózsaszínű sütemény,

Ennél lányosabb sütemény nem sok van!

1. lépés
Először a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet, a szódabikarbónát és a sót elvegyítjük egy nagy tálban. Közben vízgőz fölött, egy fém vagy üveg tálban összeolvasztjuk, és simára keverjük a tészta többi hozzávalóját. Amikor már egyneművé vált, a liszthez öntjük. Alaposan összedolgozzuk a tésztát. Fóliába csomagolva, 30 percig a hűtőben pihentetjük.

2. lépés
A tésztagombócot 3 egyenlő részre osztjuk, majd egyesével, lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk. Érdemes nagyjából kinyújtani, majd az utolsó simításokat már úgy elvégezni, hogy közben áttesszük egy sütőpapírra. Így biztosan nem ragad le a tészta.

3. lépés
Sütőpapírral együtt áttesszük a tepsire a tésztát, villával megszurkáljuk, ezután 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük. Amíg sül az egyik lap, már elő is tudjuk készíteni a következőt.

4. lépés
Ha a lapokkal elkészültünk, következhet a krém. A pudingport elkeverjük a hideg tejjel, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. (Adhatunk hozzá egy kevés rumot.) Az elkészült pudingot áttesszük egy másik tálba, és közvetlenül a tetejére borítunk egy műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg. Így hagyjuk kihűlni.

5. lépés
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt puncspudingot.

6. lépés
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráborítunk egy mézes lapot, elsimítjuk rajta a krém felét, mehet rá a következő lap, majd a maradék krém, végül az utolsó lappal lezárjuk. A fehér csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és a sütemény tetején egyenletesen eloszlatjuk.

7. lépés
A kész süteményt szeletelés előtt legalább fél napig pihentetjük a hűtőben. Éles késsel egyforma szeletekre vágjuk, közben minden vágás között töröljük meg a kést, hogy ne kenjük össze a sütemény oldalát.



Tipp

Ha szereted a hasonló süteményeket, a Lajcsi szelet is tetszeni fog!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások