Barnavajas rozskeksz

Hozzávalók

Barnavajas rozskeksz

Elkészítés

barnavaj, barnavajas keksz, barnított vaj, búzaliszt mentes recept, finom keksz recept, gyors keksz recept, házi keksz recept, keksz recept, keksz sütés, Nagyi Titka Teljes kiőrlésű rozsliszt, Nagyi Titka Világos rozsliszt, ropogós keksz recept, rozskeksz recept, rozsliszt, rozsliszt recept, rozsos keksz, rozsos recept, rozsos sütemény, tojásmentes keksz recept, tojásmentes recept, tojásmentes sütemény,

Sütheted simán, de akár meg is töltheted ezeket a finom rozskekszeket!

1. lépés
A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon felolvasztjuk, majd addig melegítjük, amíg szépen megbarnul, és mogyoró illatú lesz. Leszűrjük, hogy az égett darabkák visszamaradjanak, majd hagyjuk lehűlni a vajat.

2. lépés
A száraz hozzávalókat elvegyítjük, ízesíthetjük a kedvenc fűszereinkkel is. Hozzáadjuk a lehűlt vajat, és elmorzsoljuk. Lassan belegyúrjuk a tejet is. Ne legyen túl lágy a tészta. Fóliába csomagoljuk a tésztagombócot, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

3. lépés
Lisztezett munkalapon kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kiszúrjuk belőle a kekszeket. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.

4. lépés
A kihűlt kekszeket fogyaszthatjuk magukban, de kettesével összeragaszthatjuk karamell- vagy csokoládékrémmel, lekvárral vagy mogyoróvajjal.



Tipp

Ha szeretsz rozsliszttel sütni, ideje kipróbálnod a ropogós rozskekszet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások