Bejgli szelet

Hozzávalók

Bejgli szelet

Elkészítés

bejgli másként, bejgli nem reped, bejgli recept, bejgli szelet, bejglitészta recept, egyszerű bejgli, hagyományos karácsonyi recept, karácsonyi sütemény recept, mákos bejgli recept, máktöltelék bejglibe, máktöltelék recept, Nagyi titka Bejgli süteményliszt, Nagyi Titka Étkezési búzadara,

Stresszmentes bejglisütés! Süss praktikus bejgli szeletet.

1. lépés
A tejszínt meglangyosítjuk, hozzáadunk egy kevés porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben a tészta többi hozzávalóját elkezdjük összeállítani a tésztát, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. A készre dagasztott tésztát fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

2. lépés
A mákot, a búzadarát, a cukrot és a reszelt citromhéjat elvegyítjük, majd elkeverjük a felforralt tejjel.

3. lépés
A pihentetett tésztát három egyenlő részre osztjuk, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk.

4. lépés
Sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe helyezzük az első lapot, megkenjük a töltelék felével, majd tovább rétegezzük. A széleken eligazítjuk a tésztát.

5. lépés
A tojássárgájával hosszanti irányban megkenjük a tésztasütemény tetejét, majd 1 órát pihentetjük hűvös helyen.

6. lépés
A fehérjével keresztirányban kenjük le, majd újabb 2 órát pihentetjük.

7. lépés
A tésztát megszurkáljuk, és 175 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt!



Tipp

Ha tetszett a recept, próbáld ki a gesztenyés bejgli pitét is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások