
-
Elkészítési idő: 60 perc + 210 perc pihentetés = 270 perc
-
18x28 cm-es tepsihez
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Bejgli szelet
Hozzávalók
Elkészítés
Stresszmentes bejglisütés! Süss praktikus bejgli szeletet.
1. lépés
A tejszínt meglangyosítjuk, hozzáadunk egy kevés porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben a tészta többi hozzávalóját elkezdjük összeállítani a tésztát, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. A készre dagasztott tésztát fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
2. lépés
A mákot, a búzadarát, a cukrot és a reszelt citromhéjat elvegyítjük, majd elkeverjük a felforralt tejjel.
3. lépés
A pihentetett tésztát három egyenlő részre osztjuk, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk.
4. lépés
Sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe helyezzük az első lapot, megkenjük a töltelék felével, majd tovább rétegezzük. A széleken eligazítjuk a tésztát.
5. lépés
A tojássárgájával hosszanti irányban megkenjük a tésztasütemény tetejét, majd 1 órát pihentetjük hűvös helyen.
6. lépés
A fehérjével keresztirányban kenjük le, majd újabb 2 órát pihentetjük.
7. lépés
A tésztát megszurkáljuk, és 175 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt!
Tipp
Ha tetszett a recept, próbáld ki a gesztenyés bejgli pitét is!