Bejglikosárka

Hozzávalók

Bejglikosárka

Elkészítés

bejgli másként, bejgli recept, bejglitöltelék recept, máktöltellék recept, mini bejgli, Nagyi titka Bejgli süteményliszt, Nagyi Titka Étkezési búzadara, nem hagyoményos bejgli, nem reped ki bejgli, pici bejgli,

Ilyen bájos kosárkákat is készíthetsz a hagyományos bejgli mellé.

1. lépés
A tejfölt a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ha kicsit felfutott, elkeverjük a tészta többi hozzávalójával, és simára dagasztjuk. Fóliába csomagolva, 30 percre hűtőbe tesszük.

2. lépés
A mákot, a búzadarát, a cukrot és a reszelt citromhéjat elvegyítjük, majd elkeverjük a felforralt tejjel, hagyjuk teljesen kihűlni belöltés előtt.

3. lépés
A kosárkákat muffintepsiben sütjük majd ki. Ezért kell keresnünk egy olyan cakkos szélű kiszúrót, ami kb. 2-3 cm-rel nagyobb átmérőjű, mint a muffintepsi mélyedésének az alja. A mélyedéseket érdemes kivajazni, és egy-egy vékony csík sütőpapírt is tenni bele, aminek a segítségével könnyebben tudjuk majd kiemelni a süteményeket.

4. lépés
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kiszaggatjuk belőle a kis köröket, majd ezeket a mélyedésekbe illesztjük. Megtöltjük a máktöltelékkel, és mindegyik tetejére teszünk egy csillagot, amit a maradék tésztából szúrtunk ki.

5. lépés
A csillagokat megkenjük elhabart tojással, majd hűvös helyen pihentetjük, 30-60 percig.

6. lépés
170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük a süteményeket.



Tipp

Ha tetszenek a nem megszokott bejglik, próbáld ki a bejgli szeletet vagy a bejgli tekercset is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások