
-
Elkészítési idő: 45 perc perc + 60-90 perc pihentetés = kb. 120 perc
-
12-16 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Bejglikosárka
Hozzávalók
Elkészítés
Ilyen bájos kosárkákat is készíthetsz a hagyományos bejgli mellé.
1. lépés
A tejfölt a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ha kicsit felfutott, elkeverjük a tészta többi hozzávalójával, és simára dagasztjuk. Fóliába csomagolva, 30 percre hűtőbe tesszük.
2. lépés
A mákot, a búzadarát, a cukrot és a reszelt citromhéjat elvegyítjük, majd elkeverjük a felforralt tejjel, hagyjuk teljesen kihűlni belöltés előtt.
3. lépés
A kosárkákat muffintepsiben sütjük majd ki. Ezért kell keresnünk egy olyan cakkos szélű kiszúrót, ami kb. 2-3 cm-rel nagyobb átmérőjű, mint a muffintepsi mélyedésének az alja. A mélyedéseket érdemes kivajazni, és egy-egy vékony csík sütőpapírt is tenni bele, aminek a segítségével könnyebben tudjuk majd kiemelni a süteményeket.
4. lépés
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kiszaggatjuk belőle a kis köröket, majd ezeket a mélyedésekbe illesztjük. Megtöltjük a máktöltelékkel, és mindegyik tetejére teszünk egy csillagot, amit a maradék tésztából szúrtunk ki.
5. lépés
A csillagokat megkenjük elhabart tojással, majd hűvös helyen pihentetjük, 30-60 percig.
6. lépés
170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük a süteményeket.
Tipp
Ha tetszenek a nem megszokott bejglik, próbáld ki a bejgli szeletet vagy a bejgli tekercset is!