Bocisüti

Hozzávalók

Elkészítés

boci, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, süti,

Ez az egyszerű, gyors kakaós süti túrós töltelékkel nagy kedvenc lesz a gyerekek körében (is).

1. lépés
A bocisütihez először a kakaós tésztát készítjük el, ehhez a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd csomómentesre dolgozzuk a tejjel, az olajjal és a kakaós, sütőporos liszttel. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal lazítjuk vele a kakaós tésztát. A fehér részhez a túrót simára keverjük a porcukorral, a tojással, a búzadarával, a citrom finomra reszelt héjával és a vanília kikapart magjaival.

2. lépés
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és elegyengetjük benne a kakaós masszát. Belekanalazzuk „pöttyösen” a túrókrémet. 180 fokra előmelegített sütőben 25–30 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon sütjük 20–25 percig.) Végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a sütőből. Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk a bocisütit.



Tipp

Szórhatunk a tésztába pár szem meggyet vagy málnát is, úgy is nagyon finom lesz a bocisüti. Hasonló, de mégis más a málnás-krémsajtos brownie is, azt a receptet is érdemes kipróbálni.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm