
-
Elkészítési idő: 30 perc
-
8-10 darabhoz
-
Nehézségi fok: 1/5
-
Nyomtatás
Bögrés palacsinta
Hozzávalók
Elkészítés
Puha, finom, pufók, egyszerű. Ez a bögrés palacsinta!
1. lépés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, és félretesszük.
2. lépés:
A sárgájákat, a lisztet, a tejet és a cukrot csomómentesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, végül pedig beleszórjuk a gyümölcsöt.
3. lépés:
A palacsintasütőt felforrósítjuk, beolajozzuk, és szedünk bele a habos masszából (jobb, ha nem ér teljesen a széléig a tészta, így ugyan kisebbek lesznek a palacsinták, de sokkal könnyebb lesz megfordítani). Közepes lángon aranysárgára sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másikat is.
4. lépés:
Melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
Ezt a palacsintát nyugodtan elkészíthetjük teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből is, a cukrot pedig cserélhetjük édesítőszerre! Nyáron próbáld ki az almás palacsintát, télen pedig a sütőtököset is!