Bögrés palacsinta

Hozzávalók

Elkészítés

áfonyás palacsinta, bögrés palacsinta recept, egyszerű édesség, gyors palacsinta, gyümölcsös palacsinta, jegyszerű palacsinta recept, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, palacsinta alaprecept, palacsintatészta, poharas palacsinta recept,

Puha, finom, pufók, egyszerű. Ez a bögrés palacsinta!

1. lépés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, és félretesszük.

2. lépés:
A sárgájákat, a lisztet, a tejet és a cukrot csomómentesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, végül pedig beleszórjuk a gyümölcsöt.

3. lépés:
A palacsintasütőt felforrósítjuk, beolajozzuk, és szedünk bele a habos masszából (jobb, ha nem ér teljesen a széléig a tészta, így ugyan kisebbek lesznek a palacsinták, de sokkal könnyebb lesz megfordítani). Közepes lángon aranysárgára sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a másikat is.

4. lépés:
Melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.



Tipp

Ezt a palacsintát nyugodtan elkészíthetjük teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből is, a cukrot pedig cserélhetjük édesítőszerre! Nyáron próbáld ki az almás palacsintát, télen pedig a sütőtököset is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!