Bolognai csiga

Hozzávalók

Elkészítés

bolognai csiga recept, bolognai másként, csiga recept, gyerekeknek uzsonna, házi péksütemény recept, kelt tészta recept, Nagyi Titka Kelt tészta süteményliszt, sós kelt tészta recept, uzsonna recept,

Süsd meg a gyerekek kedvenc uzsonnáját!

1. lépés:
A langyos tejet elkeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel, majd hagyjuk felfutni.

2. lépés:
A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztős tejet, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

3. lépés:
Amíg kel a tészta, az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, átsütjük rajta a darált húst, rápréseljük a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük. Ha kell, egy kevés vizet adjunk hozzá, és pároljuk készre. A végén elkeverjük a fűszeres paradicsomszósszal.

4. lépés:
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, ráreszeljük a sajtot, végül szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Még szórhatunk reszelt sajtot a tetejére.

5. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben, 20-22 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Érdemes kipróbálni a vegetáriánus változatot is, amihez műhúst vagy gombát is használhatunk. Ha tetszett a recept, próbáld ki a pizzás csigát is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!