
-
Elkészítési idő: 60 perc + 60 perc pihentetés perc
-
18-20 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Bolognai csiga
Hozzávalók
Elkészítés
Süsd meg a gyerekek kedvenc uzsonnáját!
1. lépés:
A langyos tejet elkeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel, majd hagyjuk felfutni.
2. lépés:
A tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztős tejet, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
3. lépés:
Amíg kel a tészta, az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, átsütjük rajta a darált húst, rápréseljük a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük. Ha kell, egy kevés vizet adjunk hozzá, és pároljuk készre. A végén elkeverjük a fűszeres paradicsomszósszal.
4. lépés:
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, ráreszeljük a sajtot, végül szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Még szórhatunk reszelt sajtot a tetejére.
5. lépés:
180 fokra előmelegített sütőben, 20-22 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Érdemes kipróbálni a vegetáriánus változatot is, amihez műhúst vagy gombát is használhatunk. Ha tetszett a recept, próbáld ki a pizzás csigát is!