
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
25-30 darabhoz
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Boszorkányujj
Hozzávalók
Elkészítés
Jópofa süti halloweenre, ami nemcsak ijesztő, de nagyon finom is.
1. lépés
Az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgéppel összedolgozzuk a hideg, felkockázott vajat, a lisztet és a
porcukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vanília- és a mandulakivonatot, majd simára dolgozzuk a
tésztát. Fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük a halloweeni süti tésztáját, amíg visszaszilárdul a vaj.
2. lépés
A keményebb tésztából nagyobb diónyi méretű darabokat csípünk le, és megformázzuk belőle az ujjakat. Késsel megmintázzuk, és mindegyik végére nyomunk egy-egy egész mandulát. Az ujjakat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd visszatesszük a hűtőbe. Ha egyből sütőbe rakjuk, túlságosan szétterülnek.
3. lépés
Ha már pihent kb. 30 percet, 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 12 perc alatt készre sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 10 percig sütjük.) Pár percet várjunk, mielőtt levesszük a tepsiről, mert melegen még nagyon törékenyek.
Tipp
Fontos, hogy ne maradjon ki a tészta visszahűtése, mert különben szét fog folyni a tepsiben! A kész ujjakat díszíthetjük marcipánból készült pókkal vagy vattacukorból húzott pókhálóval, így még félelmetesebb lesz a halloweeni sütink. Ha ijesztő süti helyett más aprósüteményt sütnél, próbáld ki a mazsolás diós kekszet és a diós mandulakekszet is.