Brownie

Hozzávalók

Elkészítés

brownie, brownie recept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Csupa csoki sütemény, amely egy gombóc vaníliafagylalttal tálalva a legfinomabb.

1. lépés
A vajat a csokoládéval összeolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a kihűlt csokoládét, majd belekeverjük a lisztet.

2. lépés
Sütőpapírral bélelt, kis méretű tepsibe vagy kerámia piteformába öntjük a masszát és 180 fokon kb. 20–25 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.) Akkor jó, ha a közepe még puha és ragacsos.



Tipp

A kész brownie-t vaníliafagylalttal és friss bogyós gyümölcsökkel tálaljuk. Szórhatunk a tésztájába apróra vágott diót, mogyorót, mandulát is, érdemes kipróbálni a narancshéjjal ízesített brownie-t és a málnás-krémsajtos brownie-t is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!