
-
Elkészítési idő: 40 perc
-
24 cm-es piteformához
-
Nehézségi fok: 2/5
-
Nyomtatás
Brownie
Hozzávalók
Elkészítés
Csupa csoki sütemény, amely egy gombóc vaníliafagylalttal tálalva a legfinomabb.
1. lépés
A vajat a csokoládéval összeolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a kihűlt csokoládét, majd belekeverjük a lisztet.
2. lépés
Sütőpapírral bélelt, kis méretű tepsibe vagy kerámia piteformába öntjük a masszát és 180 fokon kb. 20–25 percig sütjük. (Légkeveréses sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.) Akkor jó, ha a közepe még puha és ragacsos.
Tipp
A kész brownie-t vaníliafagylalttal és friss bogyós gyümölcsökkel tálaljuk. Szórhatunk a tésztájába apróra vágott diót, mogyorót, mandulát is, érdemes kipróbálni a narancshéjjal ízesített brownie-t és a málnás-krémsajtos brownie-t is.