
-
Elkészítési idő: 60 perc + 75 perc pihentetés perc
-
6 darabhoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Calzone
Hozzávalók
Elkészítés
Próbáld ki a pizzatésztából készült töltött pizzát is!
1. lépés
Az élesztőt a langyos, cukros vízbe morzsoljuk, hozzáadunk egy kevés lisztet, és hagyjuk felfutni.
2. lépés
A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat, végül alaposan megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
3. lépés
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Ehhez egy kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben, rádobjuk az aprított hagymát, üvegesre pároljuk, majd a darált húst is alaposan átsütögetjük rajta. Sóval, borssal, préselt fokhagymával, ízlés szerinti mennyiségű oregánóval és bazsalikommal vagy kakukkfűvel ízesítjük. Ha már szépen megpirult a hús, átszedjük egy tálba. A serpenyőbe teszünk még egy kevés olajat, és megpirítjuk rajta a feldarabolt gombát. Amikor már szép aranybarna, visszatesszük bele a húst, és egészen addig pároljuk, amíg szinte teljesen elpárolog a leve. Természetesen tovább ízesíthetjük egy kis fehér borral, fűszeres paradicsomszósszal, akár más zöldségekkel is. A tölteléknek csak a fantéziánk szab határt, a lényeg, hogy csak minimális szaftja maradjon.
4. lépés
A megkelt tésztát 6 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk köralakúra, és vékony peremet hagyva, a felére szedünk a töltelékből, megszórjuk reszelt mozzarellával. Ráhajtjuk a tészta üresen maradt felét, és alaposan összecsípjük a szélét. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Próbáld ki a töltött pizzarudat is!