Calzone

Hozzávalók

calzone

Elkészítés

calzone recept, Nagyi Titka Pizzaliszt, olasz étel recept, olasz recept, otthoni calzone sütés, otthoni pizzasütés, Pizza, pizza házilag, pizza recept, pizzaliszt recept, pizzatészta recept, töltött pizza recept,

Próbáld ki a pizzatésztából készült töltött pizzát is!

1. lépés

Az élesztőt a langyos, cukros vízbe morzsoljuk, hozzáadunk egy kevés lisztet, és hagyjuk felfutni.

2. lépés

A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat, végül alaposan megdagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

3. lépés

Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Ehhez egy kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben, rádobjuk az aprított hagymát, üvegesre pároljuk, majd a darált húst is alaposan átsütögetjük rajta. Sóval, borssal, préselt fokhagymával, ízlés szerinti mennyiségű oregánóval és bazsalikommal vagy kakukkfűvel ízesítjük. Ha már szépen megpirult a hús, átszedjük egy tálba. A serpenyőbe teszünk még egy kevés olajat, és megpirítjuk rajta a feldarabolt gombát. Amikor már szép aranybarna, visszatesszük bele a húst, és egészen addig pároljuk, amíg szinte teljesen elpárolog a leve. Természetesen tovább ízesíthetjük egy kis fehér borral, fűszeres paradicsomszósszal, akár más zöldségekkel is. A tölteléknek csak a fantéziánk szab határt, a lényeg, hogy csak minimális szaftja maradjon.

4. lépés

A megkelt tésztát 6 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk köralakúra, és vékony peremet hagyva, a felére szedünk a töltelékből, megszórjuk reszelt mozzarellával. Ráhajtjuk a tészta üresen maradt felét, és alaposan összecsípjük a szélét. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.



Tipp

Próbáld ki a töltött pizzarudat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!