Churros

Hozzávalók

Elkészítés

churros, churros készítése, churros recept, churros tojás nélkül, édes fánk, édesség recept, fahéjas fánk, fánk élesztő nélkül, Nagyi titka Tönkölybúza finomliszt, olajban sült édesség recept, spanyol fánk recept, tolófánk, tolófánk recept,

A fahéjas spanyol tolófánk receptje, amit ki kell próbálnod!

1. lépés:
A tésztához a vizet összeforraljuk a vajjal, a porcukorral, a sóval és a vaníliával. Ha felforrt, lehúzzuk a lángról, és hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Majd visszhúzva a tűzhelyre még 1-2 percig erősen keverjük, hogy összeálljon a tészta.

2. lépés:
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró, különben kívül megég a fánk, belül pedig nyers marad.

3. lépés:
A tásztát több részletben, egyenes állású csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd az olajba nyomunk kb. 10 cm hosszú csíkokat belőle. A tésztát legkönnyebben ollóval vághatjuk el. Ha nincs habzsákunk vagy tésztanyomónk, kézzel is megsodorhatjuk a rudakat.

4. lépés:
Közepes lángon aranysárgára sütjük a fánkokjat, majd papírtörlővel bélelt tálra szedjük, végül pedig fahéjas kristálycukorba hempergetjük.

5. lépés:
A tálaláshoz készíthetünk hagyományosan forró csokoládét vagy mártogatós csokiszószt, amihez a tejszínt felforraljuk, a felaprított csokoládéra öntjük, végül simára keverjük. A fánk mellé tálaljuk még melegen.



Tipp

Ha szereted a kívül ropogós, belül puha fánkokat, próbáld ki a csörögefánkot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások