
-
Elkészítési idő: 60 perc
-
4 adaghoz
-
Nehézségi fok: 3/5
-
Nyomtatás
Churros
Hozzávalók
Elkészítés
A fahéjas spanyol tolófánk receptje, amit ki kell próbálnod!
1. lépés:
A tésztához a vizet összeforraljuk a vajjal, a porcukorral, a sóval és a vaníliával. Ha felforrt, lehúzzuk a lángról, és hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Majd visszhúzva a tűzhelyre még 1-2 percig erősen keverjük, hogy összeálljon a tészta.
2. lépés:
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró, különben kívül megég a fánk, belül pedig nyers marad.
3. lépés:
A tásztát több részletben, egyenes állású csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd az olajba nyomunk kb. 10 cm hosszú csíkokat belőle. A tésztát legkönnyebben ollóval vághatjuk el. Ha nincs habzsákunk vagy tésztanyomónk, kézzel is megsodorhatjuk a rudakat.
4. lépés:
Közepes lángon aranysárgára sütjük a fánkokjat, majd papírtörlővel bélelt tálra szedjük, végül pedig fahéjas kristálycukorba hempergetjük.
5. lépés:
A tálaláshoz készíthetünk hagyományosan forró csokoládét vagy mártogatós csokiszószt, amihez a tejszínt felforraljuk, a felaprított csokoládéra öntjük, végül simára keverjük. A fánk mellé tálaljuk még melegen.
Tipp
Ha szereted a kívül ropogós, belül puha fánkokat, próbáld ki a csörögefánkot is!