Citromhabos mini képviselők

Hozzávalók

Elkészítés

fánk, fánk recept, képviselőfánk, Nagyi Titka Búzafinomliszt,

Klasszikus vendégváró sütemény különleges, citromos habbal.

1. lépés
A krémhez a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk, és a keveréket beleöntve besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a 2 citrom levét és 1 citrom héját, majd időnként megkevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.

2. lépés
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, a kihűlt pudingot egy kevés tejszínhabbal fellazítjuk, végül a többi habot is belekeverjük.

3. lépés
A tésztához az olajat, a vizet, a cukrot és a sót egy lábasban felforraljuk. Egy fakanállal belekavarjuk a lisztet és addig kevergetjük, míg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd gépi habverővel lassú fokozaton hozzákeverjük egyenként a tojásokat. Ezután nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire, úgy 5 cm távolságra kis, diónyi halmokat nyomunk.

4. lépés
Egy kis hideg vízzel lepermetezzük és 200 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt barnára sütjük. (Légkeveréses sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.) Vigyázzunk, ne nyissuk rá a sütőajtót túl hamar, mert könnyen összeesik. Kihűlés után a fánkok kalapját levágjuk, és a nyomózsákba töltött krémmel megtöltjük.



Tipp

A képviselőfánkot semleges ízének köszönhetően sokféleképpen variálhatjuk. Édes és sós töltelékeket is érdemes kipróbálni. Epres, málnás, csokoládés töltelékkel is nagyon finom! Ha másféle fánkot is kipróbálnál, süsd meg a szalagos fánkot is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm