Citromkrémes-mákos tekercs

Hozzávalók

Citromkrémes-mákos tekercs

Elkészítés

citromkrém recept, citromkrémes sütemény recept, citromos sütemény, citromos sütemény recept, citromos süti, fehér piskóta recept, lemon curd recept, mákos sütemény, maradék tojásfehérje recept, Nagyi titka extra finom süteményliszt recept, Nagyi titka piskóta recept, piskóta recept, piskótatekercs recept, tojásfehérje felhasználása, tojásfehérje piskóta,

A piskóta kizárólag tojásfehérjéből készül, a citromkrém pedig egyszerűen remekül megy a mákhoz.

1. lépés

Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az elhabart tojásokat, a cukrot, a citromok finomra reszelt héját és levét. Alacsony lángon, állandó kevergetés mellett krém sűrűségűre főzzük. Ha elkészült, átszedjük egy tálba és félretesszük hűlni.

2. lépés

Megsütjük a fehér piskótát. A tojásfehérjéket egy kevés porcukorral elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi cukrot is. A kemény habba szitáljuk a sütőporral és a mákkal vegyített lisztet. Spatula segítségével alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 perc alatt készre sütjük.

3. lépés

Ahogy elkészült a piskóta, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába vagy sütőpapírba csavarjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni.

4. lépés

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a citromkrémmel, és visszatekerjük.

5. lépés

Hűtőben pihentetjük néhány órán át szeletelés előtt.



Tipp

Ha tetszik a fehér piskóta receptje, próbáld ki a csodás madártejszeletet is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!