Citromos-bazsalikomos keksz

Hozzávalók

Elkészítés

bazsalikomos keksz, citromos keksz recept, citromos-bazsalikomos keksz recept, édes keksz recept, édesség recept, egyszerű keksz recept, különleges keksz recept, Nagyi Titka Fehér tönkölybúzaliszt, sütemény recept, teasütemény, vajas keksz recept,

A bazsalikom édes kekszekhez is nagyszeruen használható!

1. lépés:
Eloször a fuszeres cukrot készítjük el. Ehhez a porcukrot a finomra reszelt citromhéjjal és a bazsalikomlevelekkel együtt késes aprítóba vagy kávédarálóba tesszük, és addig daráljuk, amíg zöldes színu cukrot nem kapunk.

2. lépés:
Az ízesített cukrot a puha vajhoz adjuk a vaníliával együtt. Majd alaposan kikeverjük robotgép segítségével.

3. lépés:
A vajas keverékhez szitáljuk a lisztet is, és egynemu tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagolva hutobe tesszük 1 órára.

4. lépés:
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk belole a kekszeket. Sütopapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk oket, és 180 fokra elomelegített sütoben, kb. 8-9 perc alatt készre sütjük. Akkor készül el, amikor a széle kezd aranybarnává válni, de a teteje még világos. Frissen csodásan omlós, kihulve ropogós állagú lesz.



Tipp

Ha szereted a citromos kekszeket, próbáld ki a citromos-mákosat is!

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm