Citromos darapuding

Hozzávalók

Elkészítés

desszert, édesség, Nagyi Titka Étkezési búzadara, pohárkrém,

Üde nyári édesség, amit kicsik és nagyok egyaránt szeretni fognak.

1. lépés
A vizet felforraljuk, majd beleöntjük a cukrot és a búzadarát. Kb. 5-6 perc alatt állandó keverés mellett készre főzzük. Levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromok héját, majd belefacsarjuk a levüket. Ezután elektromos habverő segítségével 15 percig keverjük, amíg szépen kifehéredik és habosodik.
Ha már jó az állaga, poharakba adagoljuk, és kihűtjük.

2. lépés
Tálalás előtt csurgathatunk rá olvasztott étcsokoládét, és megszórhatjuk friss gyümölcsökkel.



Tipp

Az alapreceptet sokféleképpen variálhatjuk. Tavasszal vaníliával és eperrel, télen narancshéjjal ízesítve és csokoládéval is tálalhatjuk. Ha szereted a citromos édességeket, érdemes kipróbálni ezt a citromos teasüteményt és a citromos-mákos áfonyaroládot is.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!