Citromos-levendulás szívek

Hozzávalók

Elkészítés

aprósütemény, keksz, kekszrecept, Nagyi Titka Extra finom süteményliszt,

Ez az üde citromos keksz a levendulától egészen különleges lesz. Gasztroajándéknak is tökéletes!

1. lépés
A keksz tésztájához a porcukrot a szárított levendulavirággal és a finomra reszelt citromhéjjal alaposan összedaráljuk (késes robotgéppel). Hozzáadjuk a lisztet, a csipetnyi sót, a felkockázott hideg vajat és a tojássárgáját. Ha nincs gép, akkor kézzel morzsoljuk össze. Addig dolgoztatjuk a késes robotgépet (vagy az ujjainkat), amíg sima gombóccá nem áll össze a tésztánk. Ezután folpakba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük pihenni legalább 1 órára.

2. lépés
A pihentetés után átgyúrjuk, és lisztezett munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk belőle a szíveket (természetesen más forma is lehet), és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10–12 percre. (Légkeveréses sütőben 150 fokon sütjük 10 percig.) Fontos, hogy ne barnuljon meg a teteje! Sütés után a tepsin hagyjuk kihűlni a kekszeket.

3. lépés
A felaprított fehér csokoládé ¾ részét mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a maradék csokoládét is. Ezután eldobható habzsákba vagy egy uzsonnástasak egyik csücskébe szedjük. A sarkán aprócska vágást ejtünk, és a kifolyó csokoládéval díszítjük a szíveket. Ha megszilárdult a bevonat, jól záródó dobozba tesszük.



Tipp

A kekszek akár pár nappal előre is elkészíthetők. Levendula helyett ízesíthetjük felaprított bazsalikommal vagy kevés reszelt gyömbérrel. Nagyon finom a citromos-mákos keksz is, érdemes kipróbálni.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!